Nieuwsberichten

Beeldend kunstenaar Georges Staes overleden

Georges Staes Beeldend kunstenaar BeverenMet droefheid hebben we afgelopen week het nieuws ontvangen dat George Staes, beeldend kunstenaar, op 89-jarige leeftijd overleden is. Georges, geboren op 22 augustus 1927,echtgenoot van wijlen Simonne De Meersman, gewezen gastprofessor aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten,  ere-leraar Stedelijke Academie voor Schone Kunsten - Sint-Niklaas en gedecoreerd met Gouden Palmen van de Kroonorde. We kennen Georges als een aimabele man, gedreven door kunst en iemand die uren kon vertellen over de geschiedens van de 'Nieuwe Parochie' (Thijskenshoekwijk) waar hij opgroeide en later in de Middenheide zijn atelier had. Georges overleed op 16 februari 2017 te Beveren. De tijd heeft ons Georges ontnomen, maar zijn herinneringen blijven in Beveren en ver daarbuiten. We zijn hem eeuwig dankbaar. De uitvaartplechtigheid is op zaterdag  25 februari 2017 om 15.00 uur in de aula van het crematorium Heimolen,  Waasmunsterse Steenweg 13 te Sint-Niklaas.  Samenkomst en mogelijkheid tot condoleren in de aula vanaf 14.30 uur.  Naar zijn wens zal de asverstrooiing plaatsvinden in intieme kring. We zijn met onze gedachten bij zijn kinderen, familie en vrienden.

Carine Goossens en drie adellijke zussen

Carine Goossens schrijft boek over zusjes GoubauCarine Goossens, bestuurslid van onze heemkundige kring en gemeentelijk archivaris heeft een opmerkelijk boek geschreven over de drie zussen Goubau die 300 jaar geleden in het kasteel Cortewalle woonden. De basis voor dit boek waren de honderden brieven die de zusjes aan elkaar schreven. 

De titel 'Broze levens, krachtige vrouwen' verwijst naar het feit dat de zussen op jonge leeftijd wees werden en dat ze via rechtspraak hun erfenisrechten moesten laten gelden. Hun oom was als voogd aangesteld en voornamelijk uit op het geld van de erfenis. 

Carine nam voor haar boek honderden brieven minutieus door en kreeg hierdoor ook een emotionele band met de zusjes Goubau. 

Het boek telt 210 pagina's en kost €52 en is te bestellen onder ISBN: 978-90-429-3381-1 bij o.a. Peeters Publishers

Richard Willems ontvangt Cultuurboom

Richar Willems ontvangt Cultuurboom 2016 BeverenDe vijftiende Cultuurboom werd zondag 12 februari 2017 uitgereikt aan Richard Willems. Sinds 1993 bestaat de mogelijkheid om jaarlijks een Cultuurboom uit te reiken. Met de overhandiging van deze trofee, een bronzen sculptuur van het logo van de cultuurraad, wil de cultuurraad zijn waardering uitspreken voor verenigingen of personen die een opmerkelijke stempel hebben gedrukt op het culturele leven in Beveren. Richard Willems, o.a. bestuurslid van onze Heemkundige Kring, onderscheidde zich de afgelopen jaren op verschillende culturele domeinen. Hij is actief lid van meerdere culturele verenigingen. Hij licht de Beverse folklore en historiek geregeld toe in voordrachten en als auteur van diverse publicaties. De vele culturele verenigingen konden steeds rekenen op zijn deskundigheid en onbaatzuchtige inzet. De Hertogelijke Heemkundige Kring het Land van Beveren wenst Richard Willems van harte te feliciteren met deze prachtige erkenning voor zijn jarenlange inzet.

 

Foto: Dominique Tielens

facebook_page_plugin
Volg ons op Facebook!
Beveren in Beeld

Login enkel voor wie een abonnement heeft op het tijdschrift.

Gelieve uw gebruikersnaam en paswoord in te vullen. De beveiligingscode moet niet ingevuld worden.

Bedankt voor uw registratie, de webmaster kijkt deze registratie na en zal deze zo spoedig mogelijk goed- of afkeuren. U zal hiervan een e-mailontvangen.