Foto van het binnenzicht van Hof ter Snoecke op 2 mei 1940 met zicht van de keuken naar de traphal op de eiken deur met gesneden kruisregel 

De eigenaar was toen W. De Gendt.

Oorsprong foto: Raymond De Groodt doormiddel van een schenking door de Heemkundige Kring van Zwijndrecht en Burcht.

De schone hofstede "Ter Snoecke" is omgeven door brede wallen (hier ontspringt de Beverse Beek). Het is een vroegere grenspost van "Het Land van Beveren". De naam van het hof is ontleend aan de voormalige bewoners. De familie Snoecke woonde er tot in de 17e eeuw.

Het juiste bouwjaar van deze omwalde hoeve is niet gekend. Binnen in een moerbalk staat 1574 gegrift, buiten op de zijgevel staat 1650 geankerd (vermoedelijke datum van een latere verbouwing).

In 1949 werd deze eeuwenoude woning, die zwaar beschadigd was door enkele dichtbij neergevallen V-bommen, gerestaureerd. Steen voor steen werd onder handen genomen. Het dak is er altijd bovenop gebleven. De oorspronkelijke binnenverdeling is behouden, doch de nodige moderne aanpassingen werden aangebracht. In de voorgevel werden dichtgemetselde kruisvensters terug geopend.

De huidige gemetselde poort is niet het oudste deel van het complex. In de zijgevel langs de dreef ziet men nog de dichtgemetselde ronde boog van de oude poort. Boven deze poort heeft men in 1650 de huidige zijgevel gebouwd. (bron:https://www.ontdekhetwaasland.be/gemeentes/beveren/6946-hof-ter-snoecke)

 

Beveren in Beeld