Nieuwsberichten

We nemen afscheid van Christian Vermeulen

Christiaan VermeulenOp donderdag 25 mei 2017 overleed te Beveren op 94 jarige leeftij de heer Christian Vermeulen. Christian was gedurende meer dan vijftig jaar bestuurslid van onze kring. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op donderdag 1 juni in de Sint-Martinuskerk te Beveren om 11u15. Wij zullen in ons septembernummer een in memoriam aan hem wijden. Wij bieden aan zijn weduwe en familie onze deelneming aan.

60 jaargangen later...

JaargangI1958grootIn 1957 werd de Hertogelijke Heemkundige Kring het Land van Beveren vzw gesticht en in 1958 rolde het eerste tijdschrift "Het Land van Beveren" van de pers. 

Vandaag, 26 maart 2017, wordt dit gevierd door het tijdschrift, het logo en de website in een nieuw jasje te steken.

Als extraatje kan het eerste tijdschrift, JAARGANG I Nr.1, digitaal geraadpleegd worden. Onze webmaster  heeft het als Easter Egg op onze website verstopt, kan jij het vinden?

Beeldend kunstenaar Georges Staes overleden

Georges Staes Beeldend kunstenaar BeverenMet droefheid hebben we afgelopen week het nieuws ontvangen dat George Staes, beeldend kunstenaar, op 89-jarige leeftijd overleden is. Georges, geboren op 22 augustus 1927,echtgenoot van wijlen Simonne De Meersman, gewezen gastprofessor aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten,  ere-leraar Stedelijke Academie voor Schone Kunsten - Sint-Niklaas en gedecoreerd met Gouden Palmen van de Kroonorde. We kennen Georges als een aimabele man, gedreven door kunst en iemand die uren kon vertellen over de geschiedens van de 'Nieuwe Parochie' (Thijskenshoekwijk) waar hij opgroeide en later in de Middenheide zijn atelier had. Georges overleed op 16 februari 2017 te Beveren. De tijd heeft ons Georges ontnomen, maar zijn herinneringen blijven in Beveren en ver daarbuiten. We zijn hem eeuwig dankbaar. De uitvaartplechtigheid is op zaterdag  25 februari 2017 om 15.00 uur in de aula van het crematorium Heimolen,  Waasmunsterse Steenweg 13 te Sint-Niklaas.  Samenkomst en mogelijkheid tot condoleren in de aula vanaf 14.30 uur.  Naar zijn wens zal de asverstrooiing plaatsvinden in intieme kring. We zijn met onze gedachten bij zijn kinderen, familie en vrienden.

We nemen afscheid van Herman Cools

Met ontsteltenis hebben wij kennis genomen van het droevige bericht dat Herman Cools is overleden. Herman was sinds 1963 bestuurslid en hij werd vrij spoedig hoofdredacteur van ons driemaandelijkse tijdschrift, een taak die hij dertig jaar ter harte nam. Herman was een zeer gerespecteerde medewerker en vriend die altijd klaarstond voor de vereniging. Herman, geboren te Melsele op 2 november 1927, weduwnaar van Raphaëlla Cool is overleden in het WZC Grootenbosch te Beveren op 9 februari 2017. De verrijzenisliturgie vindt plaats op vrijdag 17 februari om 11.15 uur in de dekanale kerk van Sint-Martinus. Samenkomst en gelegenheid tot groeten in de kerk vanaf 11 uur.

Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden.

Login enkel voor wie een abonnement heeft op het tijdschrift.

Gelieve uw naam en voornaam in het veld naam in te vullen en uw lidnummer in het veld gebruikersnaam. Het lidnummer vindt u terug op de enveloppe van het tijdschrift.

Bedankt voor uw registratie, de webmaster kijkt deze registratie na en zal deze zo spoedig mogelijk goed- of afkeuren. U zal hiervan een e-mailontvangen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd